4B Arkitekter logo

Mosenteret

Aktuelle , Boliger , Næringsbygg

Kjøpesenterutvidelse med boliger på taket

  • OPPDRAGSGIVER
    Seltor AS
  • STED
    Nittedal
  • STATUS
    Under bygging

Foto: Tove Lauluten

I forbindelse med sentrumssatsingen på Rotnes i Nittedal har vi tegnet utvidelsen av det eksisterende Mosenteret. Den nye delen består av kjøpesenter og parkering, med seks etasjer nye boliger på toppen. Reguleringen har lagt opp til bygningsvolumer som er i en annen skala enn eksisterende bebyggelse, så virkemidler som kan oppskaleres ble viktig for å få til et byggverk som snakker med omgivelsene. En varm fargepalett i tråd med lokal skikk, materialer som patineres over tid og en fasadekonstruksjon inspirert av det gamle Mosenteret og omkringliggende gårdsbebyggelse har gitt prosjektet form og uttrykk.

I byggets base ligger parkering og handelsarealer omkranset av en låverød og okergul spilefasade av tre. Oppdelingen er tilpasset elementproduksjon på fabrikk, men også justert inn etter proporsjoner i omkringliggende bygningsmiljø. Fasaden er en nytolkning av den tradisjonelle låvedøren, med ulik grad av åpenhet der den strekker seg rundt bygget og rommer de ulike funksjonene. I parkeringsdelen gir denne konstruksjonen luft og utsyn til besøkende samtidig som den gir nødvendig skjerming. Konseptet fortsetter inn i senteret med varme rødtoner på vegger og keramiske fliser i jordtoner på gulvet.

På bakkeplan mot Ørfiskebekken åpner fasaden seg med glass til en solfylt promenade langs vannet.

Boligene er kledd med trepanel og matte fibersementplater i rødt og grått. Leilighetene har god variasjon i størrelse og type, med stor grad av gjennomlys, og generøse balkonger og terrasser. Balkongskilleveggene bygges av fargede trespiler, i tråd med basens fasade, og skaper sammenheng i prosjektet.

Foto: Tove Lauluten

Boligene omkranser et grønt tun til glede for alle beboere og har nydelig utsikt utover Nittedalen.

Relatert prosjekt

Hollenderkvartalet

Bygget som hjelper deg å leve grønt

Relatert prosjekt

Lillo Gård

Gården som får nytt liv når husene reiser seg rundt