4B Arkitekter logo

Levahn Mek.

Aktuelle , Restaurering og transformasjon , Boliger

Lokomotivfabrikk blir boliger

 • OPPDRAGSGIVER
  Skanska Norge AS
 • STED
  Oslo
 • BRUTTOAREAL
  3 400 m2 av totalt 38 000 m2
 • FASE
  Under bygging

Illustrasjon: EVE Images

Industribygg fra slutten av 1800-tallet har en egen utstråling. Høyt under taket, store vindusflater og solide, røffe materialer, gjør det lett å velge bevaring framfor riving.

På Ensjø er nå over hundre års industrivirksomhet i ferd med å omdannes til moderne boliger. I det røde murstensbygget som opprinnelig var teglverksted og senere fabrikk for produksjon av lokomotiver, etableres det spennende leiligheter over flere plan hvor industripreget bokstavelig talt sitter i veggene, med stor takhøyde, hemser og industrielt interiør.

Illustrasjon: EVE Images

Leilighetene i den gamle delen er planlagt med eksponert sekkeskurt tegl. I tillegg blir det innslag av svart og eikefiner i interiøret. Det er ingen tvil om at dette vil bli leiligheter med helt unik materialkvalitet og utforming som bare tillates i slike verneverdige bygg. Noen av de eksisterende vinduene bevares for historiens skyld. Utover disse blir vinduene av en moderne type, men med tilsvarende uttrykk som de originale industrivinduene i bygget.

Det skapes spennende muligheter når gammelt bygg får ny funksjon

Illustrasjon: 4B ARKITEKTER

Moderne møter historie

Det bygges også helt nye leiligheter i en moderne og kontrasterende addisjon til den gamle lokomotivfabrikken, med takterrasse til bruk for alle beboere i bygget.

Den nye delen vil få en presis metallkledning i kontrast til de rustikke fasadene i den gamle delen.

Illustrasjon: RIFT

De øverste leilighetene i den gamle delen vil få spennende takhager, mens leilighetene i den nye addisjonen enten vil få inntrukne eller franske balkonger. Alle vil få glede av det flotte felles uterommet mellom Levahn og de øvrige bygningene på Ensjø torg felt B1. I eksteriøret vil de gamle massive teglveggene bestå, mens det etableres nye tak basert på det gamle uttrykket.

De nye leilighetene har rause vindusarealer og inntrukne eller franske balkonger.

Illustrasjon: RIFT

Ble du nysgjerrig, kan du lese mer på prosjektets egne nettsider: www.levahnmek.no

Gode lysinnslipp og fantastisk takhøyde - et godt sted å starte dagen.

Illustrasjon: EVE Images

Relatert prosjekt

Josefines gate 30

En reise i tid og rom