4B Arkitekter logo

Ridehuset Akershus festning

Restaurering og transformasjon , Kulturbygg

Huset for hester og blåseorkester

 • OPPDRAGSGIVER
  Forsvarsbygg
 • STED
  Oslo
 • BRUTTOAREAL
  2 500 m2
 • FERDIGSTILT
  2007

Foto: Jiri Havran

Moderne konsertarena skreddersydd til Forsvarets stabsmusikk. Den utsøkte akustikken gjør Ridehuset til et ettertraktet konsertsted, også for andre musikere.


Ridehuset er en fantastisk konsertarena for gjesteopptredener og publikum. Huset inneholder scene, garderober, notearkiv, lagringsplass og sitteplasser til 200-250 personer. Nabobygget rommer øvelseslokaler, grupperom og fellesrom.

Visit Oslo

To ridehus på Akershus festning er restaurert og bygget om for Forsvarets stabsmusikkorps.

Bygningene har fått felles inngangsparti og er på den måten funksjonelt sammenkoblet. Det gamle ridehuset ble oppført i 1828. Det har nå fått nytt innhold og brukes bl.a. til fellesøvelser og konserter. De nye funksjonene er bygget opp som frittstående volumer eller konstruksjoner inne i den gamle hallen. Nytt og gammelt danner sammen opplevelsen av konsertrommet.

Foto: Jiri Havran

Det nye ridehuset ble oppført i 1900 med en karakteristisk konstruksjon av Polonceau-takstoler. Nå er det reist en ny bygning inne i den gamle ridehallen. Her er individuelle øvningsrom til musikerne og et felles oppholdsrom, som er åpnet opp med glassflater i vegg og tak for å vise frem den opprinnelige konstruksjonen.

Foto: Jiri Havran

Foto: Jiri Havran

Relatert prosjekt

Eidsvollsbygningen

Til evig tid

Relatert prosjekt

Sæterhytten Dronningberget

Festlokale i tidligere kongelig badehus