4B Arkitekter logo

Nordstrand bydelshus

Næringsbygg

Det hvite hus på Lambertseter

  • OPPDRAGSGIVER
    OBOS Forretningsbygg AS
  • AREAL
    5 500 m2
  • STED
    Oslo
  • FERDIGSTILT
    2020

Foto: 4B ARKITEKTER

Det er kanskje litt pretensiøst å skulle sammenligne seg med et av verdens mest kjente bygg. Samtidig håper vi at vi har klart noe de ikke har klart i Washington til alle tider - å samle folk og bli et møtested for befolkingen.

Det nye kontorbygget som har reist seg på Lambertseter, ligger i tilknytning til den eksisterende senterbebyggelsen på T-banestasjonen og rommer bydelsadministrasjonen for Nordstrand bydel. I tillegg holder Deichmanske bibliotek til i de nederste etasjene. Bygningen vil dermed være et møtested for hele bydelens befolkning, og vår ambisjon har vært å lage et vakkert bygg som skal bidra til å bygge stolthet i bydelen.

Reguleringen anga hvite fasader, i tråd med eksisterende fasader på senteret. For ytterligere å skape et samspill med bebyggelsen rundt, har vi holdt rene linjer og et enkelt formspråk for selve bygningskroppen. Derimot utviklet vi et fasadekonsept som med enkle grep skaper rikdom i lys og skygge når man beveger seg langs bygget. Vinduene er samlet i hull med 2 eller 3 vinduer, rammet inn av sort beslag. Som et ekstra krydder står gullplater med ulik vinkling mellom vinduene inni hullene. Sammen med de hvite platene, som dekker store deler av bygget, gir bygningens fasader et skiftende spill i lys og skygge.

Foto: 4B ARKITEKTER

Innvendig oppleves kontorarealene lyse, og de store vinduene åpner seg opp mot utsikten på Lambertseterplatået og ut over fjorden. Vi har gjennomført et eget fargeprosjekt på innvendige vegger og gulvbelegg, hvor hver etasje har fått sin identitet. Dette vil komme både ansatte og besøkende til gode, og gi enkel orientering og gjenkjennelighet.

Foto: 4B ARKITEKTER

Relatert prosjekt

Josefines gate 30

En reise i tid og rom

Relatert prosjekt

Hotell Telegrafen

Invitert konkurranse - mulighetsstudie