4B Arkitekter logo

Bryn sentrum

Aktuelle , Bolig og fritid , Byutvikling

Et nytt, grønt sentrum i Oslo øst!

  • OPPDRAGSGIVER
    JM Norge AS
  • STED
    Oslo
  • STATUS
    Regulering

Illustrasjon: Visulent

Bryn er i dag et område preget av harde flater, biler og barrierer. I framtiden skal dette området transformeres til å bli et bydelssentrum med variert boligtilbud, attraktive arbeidsplasser, flere torg og møteplasser samt tiltalende grøntområder.

Som et av flere arkitektkontor, har vi bidratt til en reguleringsplan for Bryn sentrum. Vårt bidrag til prosjektet omfatter to store boligkvartaler som danner en ryggrad mot den nye Brynsalmenningen – en grønn akse gjennom området som kobler Brynseng til det nye knutepunktet i øst.

Boligbebyggelsen danner to vestvendte u-formede kvartaler med varierte høyder og uttrykk. Det nordre kvartalet inneholder både næring og samtlige parkeringsplasser for boligene i hele prosjektet, slik at det nye grønne arealet blir mest mulig bilfritt.


Boligprosjektet består blant annet av en rekke townhouse, med egne innganger og forhager mot felles parkområder. Det vil bidra til en hyggelig opplevelse av området som et trivelig nabolag.

Illustrasjon: Visulent

Illustrasjon: Visulent

Det er utviklet en egen farge- og materialpalett for hele området slik at det varierte formspråket utarbeidet av en flere profilerte arkitektkontor, knyttes sammen til et livlig og helhetlig sentrumsområde for Bryn.


Om få år vil dette området være fremstå som en ny og attraktiv sentrumsnær bydel i Oslo.

Illustrasjon: Visulent

Relatert prosjekt

Vario Ensjø Torg

Relatert prosjekt

Perlen

Megler mellom småhus og blokkbebyggelse