4B Arkitekter logo

Tandbergåsen Panorama

Aktuelle , Boliger , Miljø

Usjenert beliggenhet i flott natur

  • OPPDRAGSGIVER
    Format Eiendom as
  • STED
    Sande i Vestfold
  • FASE
    Prosjektering

4B, Context as og Linda Blom

I en sydvestvendt skråning i Sande, med panoramautsikt over jordbrukslandskapet og turterrenget rundt Stuåsen og Bondiseter, tegner vi et nytt boligprosjekt i samarbeid med Context as. Naturlandskapet og de fantastiske solforholdene er utgangspunktet for utformingen av prosjektet i Tandbergåsen.

Fire bygg på tre etasjer trapper seg nedover åsen, den øverste med en inntrukken toppetasje. Mellom byggene skapes terrasserte grønne uterom som ettermiddagssolen vil fylle med lys og varme helt til den går ned bak åsene i vest. Landskapet trekkes opp mellom byggene. Romslige leiligheter åpner ut mot disse uterommene, med generøse forhager, balkonger og takterrasser. Store glassfelt i oppholdsrommene åpner mot utsikt og sol.

4B, Context as og Linda Blom

Det er lagt stor vekt på å skape en menneskelig målestokk. Et virkemiddel for å oppnå dette er å kombinere mørke og lyse trekledninger med ulike bredder. De vedlikeholdsfrie trekledningene gir et naturnært uttrykk, og fremhever det fine forholdet mellom natur og bebyggelse.

Boligene bygges med energieffektive løsninger og et redusert CO2-avtrykk. Det skal benyttes oppvarming basert på varmepumpe type NIBE med desentralisert ventilasjonsløsning og avtrekksvarmepumpe. Prosjektet har en beregnet samlet reduksjon av klimagassutslipp på ca. 27 % og hele 30 % reduksjon i klimagassutslipp fra energibruk.

Sande i Vestfold

4B, Context as og Linda Blom